lemoncurd tartlets met merengue
175 gr bloem
snuf zout
75 gr boter
50 gr poedersuiker
1 ei
Voor de vulling en merengue:
pot lemon curd (je kan het ook zelf maken, maar ik heb hele lekkere van Bernadette uit Dublin gekregen, dus gebruik ik die)
2 eiwitten
50 gr poedersuiker
evt vanillearoma of vanillepasta
evt frambozen of blauwe bessen
Werkwijze:
- doe alle ingrediënten voor het deeg in de magimix en draai tot kruim
- kneed met de hand nog even door (bebloem het werkblad)
- rol in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast
- verwarm de oven voor op 190 graden
- rol de bol deeg uit tot een dunne plak
- ik maak kleine taartjes en gebruik daarvoor muffinplaten
vet de plaat in en steek rondjes uit het deeg die groter zijn dan de gaten in de muffinplaat - ik wil ze blind bakken, dus moet er een vulling in
handig: gebruik papieren muffinvormpjes om de vulling in te doen
plaats de papieren vormpjes in het deeg en gebruik een steunvulling - bak in de oven tot goudbruin
- Laat afkoelen voor je ze gaat vullen ( je kunt evt halverwege de vulling verwijderen)
Voor de vulling
- verwarm de oven op 180 graden
- plaats de lemoncurd in de bakjes
heb je frambozen? doe er dan in elk bakje een paar - klop de eiwitten schuimig met de poedersuiker
gebruik je vanillessence? dan kan je die nu erdoorheen spatelen - doe de stijfgeslagen eiwitten in een spuitzak en spuit er mooie toefjes op
- zet ze 10 tot 15 minuten in de oven
serveer warm. Ik serveer ze met een frambozensaus


