Warme vijgen met geitenkaas en gereduceerde wijnsaus

Heel makkelijk en lekker voorgerechtje (voor als je van kaas houdt).

Dit heb je nodig:
8 vijgen
150 gr zachte geitenkaas
peper
250 ml witte wijn
eetlepel suiker

Werkwijze:

  1. doe de wijn met de suiker in een steelpannetje, zet op zacht vuur en laat inkoken tot het wat geliger van kleur wordt en iets stroperig is
  2. zet de oven aan op 180 graden
  3. ondertussen snijd je de vijgen twee keer in, vouw ze een beetje open
  4. snijd de geitenkaas in stukjes en duw ze in de vijgen
  5. leg de vijgen in schaaltjes die de oven in kunnen
  6. besprenkel elke vijg met wat van de wijnreductie
  7. zet ongeveer tien minuten in de oven
  8. haal uit de oven, wat peper uit de molen eroverheen en klaar!
  9. vind je het leuk om ze te decoreren met een kaaskoekje? dat is heel eenvoudig. Ik heb kaas geraspt en deze in rondjes over een met bakpapier bekleedde plaat verdeeld. Een paar minuten in de oven op 180 graden, tot ze goudbruin zijn. Daarna kan je ze het beste afgekoeld gebruiken.

Eet smakelijk!

This entry was posted in Amuse, Tapas of Wappaz, vegetarisch, Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *