Romige Amandelsoep

Een tijdje geleden dat ik deze soep gemaakt heb, maar Mariette vroeg naar het recept en ik ben gaan graven. Oorspronkelijk komt het uit een boek van de AH. “De nieuwe kijk op koken”.

Ik heb een en ander aangepast en deze soep 2 keer op een personeelsuitje gemaakt. We maakten toen een 9 gangen menu. Dan heb je maar een klein beetje van de soep nodig, want het is best machtig. Maarhet is ook lekker als hoofdgerecht met een lekker donkerbruin boerenbrood bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig:

flinke klont boter
150 gr amandelen
Groentenboullionblokjes
50 gr bloem
100 ml room
liter water

ter decoratie:
amandelschaafsel
fijngehakte peterselie

Zo ga je te werk:

  1. smelt de helft van de boter in een pan en bak de amandelen lichtbruin (je kan ze ook even in de oven zetten tot ze bruin zijn)
  2. voeg helft van het water en de bouillon toe
  3. pureer de amandelen met de keukenmachine of een staafmixer (ik doe meestal het laatste)
  4. zeef de soep, voeg de rest van het water toe
  5. smelt in een pan de rest van de boter, roer de bloem erdoor
  6. voeg de helft van de soep toe en breng roerend aan de kook
  7. voeg de rest van de soep toe en laat zachtjes pruttelen, roer glas
  8. roer op het laatste de room erdoor, voeg peper en zout toe
  9. rooster amandelschaafsel
  10. dien op en decoreer met amandelschaafsel en peterselie

Tip! Voeg bij nummer 5 een fijngesneden sjalot toe en een teentje geperste knoflook. Maakt het nog lekkerder!

This entry was posted in Amuse, Hoofdgerecht vegetarisch, vegetarisch, Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *