Rijst met malse kipfilet, sperziebonen en paprika in hoisinsaus

Een beetje uit mijn comfortzone, maar wel goed om eens iets ander te proberen. Oosters koken. Hoewel ik het programma van Poh  (Poh’s kitchen, elke dag op net5 rond half vijf op tv) niet heel leuk gefilmd vind, laat het me wel zien dat je ook anders dan Italiaans getint kan koken.

En dus heb ik wat verschillende andere ingrediënten gehaald en dat leverde een super lekkere en heel malse kip op. Het proberen zeker waard!

Dit heb je nodig:
1 wok, 1 pan, 2 schaaltjes, snijplank, roerspaan, mes, stoommandje, zeefje

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 gr kipfilet
1 (rode) ui
2 tenen knoflook
300 gr sperziebonen
1 (rode) paprika
halve rode peper, ontpit en ontdaan van zaadlijsten
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel balsamico
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel hoisin (van bijv. Conimex)
1 eetlepel soyasaus
1 dl groentebouillon, koud
1 eetlepel arachideolie
2 eetlepels sherry
300 gr rijst
peper en zout

Het lijkt een hele lijst, maar het valt qua maken erg mee.

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, of zet de rijst op met 600 ml water en laat droogstomen met de deksel op de pan. Vergeet niet af en toe te kijken of het water al opgenomen is,
  2. Snijd de kip in reepjes of stukjes, wat je zelf lekker vindt
    zeef 1 eetlepel maïzena over de kip en kruid deze met peper en zout
  3. pak 100 ml warm water en los een halve tablet groentebouillon erin op. Laat afkoelen (in de vriezer gaat het wat sneller, maar de koelkast werkt ook)
  4. doe de ketchup, balsamico, hoisin en de ketjap in de afgekoelde kom bouillion, dit wordt de saus
  5. zeef de andere maïzena boven de kom met saus ingrediënten
  6. snijd de boontjes en de ui, doe ze in het stoommandje. hang het mandje boven de rijst
  7. verhit de arachideolie in de wok, bak de kip op hoog vuur
  8. voeg gesneden knoflook en pepertje toe en bak 2 minuten
  9. voeg de sherry toe, wanneer het vocht verdwenen is voeg je de kom met saus ingrediënten toe
  10. terwijl de saus indikt, snijd je de paprika en die voeg je toe
  11. voeg ook de sperziebonen en ui toe en verwarm door
  12. voeg naar smaak zout en peper toe

Eet smakelijk!

 

 

 

 

This entry was posted in Hoofdgerecht, Hoofdgerecht vlees, Recept and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *