Recept voor chewie-blondies

Veel te lang geleden, dus hier ben ik weer een keer. Ik maak blondies in plaats van brownies, dan is er weer eens iets anders bij de thee.

image

Dit heb je nodig;

125 gr boter

100 gr witte chocola

150 gr kristalsuiker

2 eieren

snuf zout

vanilleextract

200 gram bloem

100 gram pecannoten

 

Werkwijze:

  1. Zet de oven op 170 graden
  2. smelt de boter met de chocolade au bain marie
  3. vet een vierkant bakblik in en bekleed met bakpapier
  4. roer met een spatel de suiker door het chocolademengsel in een grotere kom
  5. Roer de vanille erdoor
  6. roer stevig de eieren en het snufje zout erdoor
  7. voeg de bloem toe en roer door. Het moet stevig geroerd worden en het kan er best als een vreemde emulsie uit zien. Dat is niet erg!
  8. hak w
  9. de noten fijn en roer erdoor ( ik doe er ook nog extra witte chocoladestukjes doorheen, extra lekker!)
  10. giet in het bakblik en zet 45 min in de oven.
  11. haal uit de oven en laat in het blik 10 min afkoelen voor je erin gaat snijden.
  12. je kunt hem zo eten, maat het is nog lekkerder met witte chocola erop. Dat doe je door een beetje room te verwarmen en er snel kleine stukjes witte chocola doorheen te kloppen. Giet over de afgekoelde blondies.

geniet ervan, heerlijk met thee, maar let op, heel machtig!

image

 

 

 

This entry was posted in Chocolade, Chocolade, Taart en gebak and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *