Recept Spaanse Gamba’s met pepers en toast

Spaanse Gamba’s, daar horen spaanse pepers bij, dus wel heet, heet, heet. Knoflook mag niet ontbreken. Lekker met toast en een knoflookmayonaise. Ik heb deze op Les Ormes al eens gemaakt en daar zijn de foto’s dan ook van. Heel makkelijk te maken, just go ahead.

Dit heb je nodig:
1 kilo rauwe grijze gamba’s
3 spaanse pepertjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
5 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout

250 ml mayonaise
8 tenen knoflook

Zo ga je aan het werk:

  1. snijd de pepertjes in dunne ringetjes, doe in een kom met de olie
  2. hak de peterselie fijn, houd 1/3 apart en  de rest kan bij de olie
  3. hak de knoflook fijn en doe bij de olie
  4. marineer de gamba’s in het mengsel, liefst een nacht.
  5. zet een wok of grilpan op hoog vuur en als de pan heet is, doe dan de gamba’s erin. Niet alles tegelijk!
  6. roer goed tot de gamba’s roze kleuren
  7. dien op met toast en de mayonaise gemengd met fijngesneden knoflook. Ter decoratie voeg je de peterselie toe en peper en zout uit de molen naar smaak

gamba’s van Ingeborg Kemperman op camping Les Ormes
This entry was posted in Amuse, Bijgerecht, Brood en smeerseltjes, Hoofdgerecht vlees, Recept, Voorgerecht vegetarisch and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *