recept pinksterlunch proscuttotaart met courgette

Hai, daar komt het volgende recept. Ook een beetje naar mijn hand gezet, want soms doen ze wel erg ingewikkeld bij de delicious. Maar hier komt ie:

Dit heb je nodig
450  gr bloem
150 grboter
zout
50gr geraspte parmezaan

rode ui
50 gr proscutto
2 tenen knoflook
zachte kaas, zoals brie

2 eierdooiers
200 gr creme fraiche

  1. maal alles voor de bodem in een keukenmachine doorelkaar  tot het een kruimeldeeg lijkt.
  2. kneed na met de hand, dek af en leg koel weg
  3. maal in kleine keukenmachine de knoflook, proscutto en de ui helemaal fijn, peper en zout kan nu
  4. vet 2 vormen langwerpig of 1 vierkant in met olie
  5. snijd plakken van het deeg en verdeel over de vormen
  6. bak ongeveer 10 min blind en daarna verwijder je de vulling en bak je nog 10min
  7. meng de eierdooiers met de creme fraiche
  8. haal de bodems uit de oven en bestrijk met ui mengsel
  9. daarna het eimengsel eroverheen, dan de kaas
  10. bak nog 15 min in de oven
  11. laat afkoelen en zet daarna koel weg

voor de decoratie heb je dit nodig
3 courgettes in plakken
hazelnoten
citroenrasp

  1. gril de plakken courgette
  2. rooster de hazelnoten
  3. haal de taarten uit de vorm, leg op mooie schaal
  4. beleg met de courgettes en strooi noten en rasp eroverheen

Ik ben benieuwd!

This entry was posted in Bijgerecht, Recept, Voorgerecht vlees and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *