Recept Pasta luganica van Carluccio’s

Heerlijk gegeten in Italie, dus nu wil ik weer pasta!
In Ierland heb ik een aantal keer bij Carluccio’s Penne Luganica gegeten en daar heb ik zin in. Het is niet moeilijk, je hebt ook nog eens niet veel nodig:

2 rode uitjes
4 italiaanse worstjes (ongeveer 400 gr)
3 eetlepels rozemarijn, heel fijn gehakt
2 gedroogde pepertjes heel fijn gehakt
2 laurierblaadjes
2 blikjes gepelde tomatenblokjes, gezeefd, vang wel het vocht op!
100 ml room
peper en zout
(evt 150 gr geraspte parmezaan)
400 gr pasta (penne of fussili, rigatone)

  1. hak de uitjes heel fijn en fruit ze met de rozemarijn en de pepertjes op zacht vuur aan
  2. verwijder de velletjes van de worstjes en verkruimel het
  3. voeg het worstevlees toe aan de uitjes en bak rul
  4. voeg de hele laurierblaadjes toe (deze moe ten later verwijderd worden)
  5. vang het sap op van de tomaten en voeg de tomaten toe als het vlees rondom bruin gebakken is
  6. breng aan de kook, een minuut of 8 a 10
  7. voeg peper en zout toe
  8. zet ondertussen water op voor de pasta en kook deze al dente, giet af en spoel af om het kookproces te stoppen, dan garen ze niet door
  9. Voeg de room toe aan de saus en roer
    als je wilt, kun je nu de kaas toevoegen, ik doe dat niet, ik houd niet van kaas Als de saus te dik is, kan je nu het tomatenvocht toevoegen
  10. roer de pasta door de saus als deze nog op het vuur staat, roer goed en dien liefst nog stomend op

Lekker met Focaccia, ik ga snel een recept uitproberen, denk morgen!
Foto volgt, ik ga nu eten, jam, zin in.

This entry was posted in Hoofdgerecht vlees, Recept, Voorgerecht vlees and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *