Recept Lemon curd

Stress van het koken, bij mij werkt dat niet zo. Ont stressen door te koken, dat dan weer wel. En er wordt een hoop gekookt (en gebakken trouwens) dus dan weet je het wel. Er staat een cake in de oven als basis voor een schwarzwalderkirschtorte en nu staat er een pannetje te pruttelen voor Lemon curd. Ik krijg er altijd potten van uit Ierland, maar nu gaan we voor een zelfgemaakte. Wellicht maak ik er een taart bij, maar dat ga ik nog zien.

Ik heb me opgegeven voor Masterchef, je weet immers nooit wat dat kan brengen en stiekem (heel stiekem) hoop ik dat ik via dit programma de nummer 2 van de Australische variant kan ontmoeten. Wat een leuke jongen (ja ik weet het, hij is een béétje jong)!

Afijn, oefenen lijkt me een vereiste en een paar basisdingen zal ik onder de knie moeten hebben. Dus ga ik uitproberen. Te beginnen met Lemon curd.

Dit heb je nodig:
225 gr boter, 225 gr basterdsuiker (wit), rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren. Verder een kom, een steelpannetje en een spatel.

Werkwijze:

  1. doe water in het pannetje, zet de kom erop, zet samen op laag vuur en doe de boter en de suiker in de kom
  2. laat smelten
  3. rasp ondertussen de citroenen en pers ze uit
  4. voeg de sap en rasp al roerend toe, wanneer de boter en suiker gesmolten zijn
  5. wanneer alles opgenomen is langzaam de eieren toevoegen tot het gemixt is
  6. daarna zachtjes op laten staan en af en toe roeren, heb geduld, het duurt even voor het bindt

 

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *