Recept Dumplings met zelfgemaakt deeg

Bij Sumo vond ik ze geweldig, Dumplings of jiaozi in het chinees. Maar hoe maak je die nou eigenlijk? Vorige week heb ik ze gemaakt, omdat ik aan het experimenteren was met gehakt. Vandaag maak ik ze met een andere vulling, dan schrijf ik ze hier alle twee op. Ik vind ze erg lekker, ben benieuwd wat anderen ervan vinden.

Ingrediënten:
Voor het deeg
250 gram bloem
110 ml water

Voor de vulling 1
1 kipfilet
gemberpoeder
chilipoeder
serehpoeder
bieslook
koriander
half blokje bouillonpoeder, verkruimeld
theelepel maïzena
twee teentjes knoflook
bosuitjes
peper en zout

Vulling 2
150 gr half om half gehakt
theelepel maïzena,
scheutje sojasaus
scheutje azijn
Foeliepoeder, gemberpoeder, sereh en een klein beetje kaneel
bosuitjes
wortel
paprika
halve rode peper
half verkruimeld blokje bouillonpoeder (kip of rund)

Voor de bereiding:
kokend water met bouillonblokje, (sesam-) olie om in te bakken

Werkwijze

  1. doe de bloem en het water in de keukenmachine, draai tot een bal. Het mag niet te plakkerig zijn, voeg evt wat water of wat bloem toe.
  2. plaats de deegbal in een kom en dek af met een vochtige doek
  3. laat minstens een half uur rusten
  4. doe alle ingrediënten voor de vulling in de Magimix of keukenmachine, draai tot alles een plakkerige en lekker geurende massa is (ik proef gewoon tussendoor en check of ik er meer van het een of ander in wil)
  5. zet een pan water op en breng aan de kook, voeg evt een bouillonblokje toe
  6. maak van de deegbal kleine balletjes en rol deze uit met een deegroller tot dunne ronde flapjes
  7. leg de vulling erop en vouw de randen naar elkaar toe
  8. kook een deel van de gevulde flapjes ongeveer 6 minuten in het water, ze moeten wat ruimte hebben
  9. laat uitlekken en doe dan de volgende lading in het kokende water
  10. Bak de dumplings in de olie tot ze kleuren.

Serveer met sojasaus met evt chili of wasabi erin. Het recept is goed voor ongeveer 36 dumplings, genoeg voor 2 personen bij het avondeten. Als voorgerecht of hapje kun je er natuurlijk meer mensen mee bedienen. Let wel op dat je aan de buitenkant niet kunt zien welke vulling erin zit. De kip is wat pittiger en uitgesproken van smaak. De gehakt is zachter. Maar je kunt natuurlijk ook andere vullingen maken.  Enjoy!

 

This entry was posted in Amuse, Hoofdgerecht vlees, Recept, vlees and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *