Recept appelplaatcake met cranberry en amandel

Rianne is bijna jarig én ze heeft een nieuw huisje. En hoewel het huisje er echt geweldig uit ziet, is ze nog niet zeker van de oven en slaat ze mijn aanbod niet af. Ik bak voor haar een appelplaatcake die ze makkelijk in vierkantjes kan snijden en serveren aan haar gasten voor de housewarming deze zondag. Voor het geval dat de mensen om het recept vragen, hier is ie vast. Ik ga uit van de traditionele “poundcake” waarbij je van alle ingrediënten eigenlijk een gelijke hoeveelheid gebruikt. Dit recept kun je dus ook makkelijk gebruiken voor het maken van een heerlijke cake. Alleen is de baktijd dan langer, want nu gebruik ik een ovenschaal die ik alleen op de bodem vul.

Ingrediënten:

250 gr boter
250 gr kristalsuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eieren
snuf zout
3 appels
100 gr gedroogde cranberry’s in warme amaretto geweekt
lepel bloem
2 lepels (licht) bruine basterdsuiker
50 gr amandelpoeder
25 gr amandel
citroensap

werkwijze:

  1. zorg dat de boter zacht is, zet de oven aan op 175 graden (traditionele oven)
  2. doe de boter met de suiker in de keukenmachine en draai tot het een crème is
  3. voeg dan een voor een de eieren toe
  4. doe het zelfrijzend bakmeel en het zout erbij, mix goed
  5. vet een ovenschaal in ( het ligt eraan hoe hoog je de cake wilt hebben, hoe groot de schaal moet zijn, ik gebruik 20 bij 30 cm) en bestuif daarna met bloem
  6. doe het beslag in de schaal, bestrooi daarna met amandelmeel
  7. schil en snijd de appels, doe ze in een kom met citroensap, amandelschaafsel, suiker en bloem
  8. knijp de cranberry’s uit en doe deze bij de appels, mix met elkaar en leg dan op de cake, verdeel ze netjes
  9. zet in de oven, tot een satéprikker er droog uit komt en de appels bruin kleuren
  10. haal uit de oven, laat afkoelen
  11. voor een extra smeuïge cake dek je de schaal snel af met folie of huishoudfolie.

Eet smakelijk!

foto volgt!

 

 

This entry was posted in Dessert, fruit, fruit, Taart en gebak and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *