Torte di ciocciolata

Ben alleen vanavond. Heerlijk rustig dagje gehad, maar gisteren was het heel erg druk. Bij Patty hebben we de catering gedaan en een dagje rust was dus wel verdiend.
Hier een recept van de taart die we voor patty hebben gemaakt:

4 eieren, gesplitst
125 gr suiker
125 gr boter
250 gr amandelen, pecannoten, hazelnoten, naar keuze
200 gr pure chocolade
50 gr bloem

200 ml room
250 gr mascarpone
poedersuiker
zomerfruit, lekker veeel!

  1. smelt de chocolade met de boter au bain marie
  2. verwarm de oven voor op 170 graden, vet een ronde bakvorm in
  3. mix de dooiers met de suiker tot er een dikke gele creme ontstaat
  4. roer de chocolade en de creme doorelkaar
  5. hak de noten van je keuze, evt amandelpoeder, dat kan ook, roer ze door de choco-creme
  6. klop de eiwitten stijf
  7. roer de eiwitten voorzichtig door de chococreme
  8. doe het mengsel in de vorm en zet in het midden van de oven
  9. wanneer de bovenkant iets barst en een prikker er droog weer uit komt, dan is de taart klaar. Haal hem uit de oven en zet op een rooster.
  10. klop de room met wat suiker lobbig en dan de mascarpone erdoorheen
  11. dien op met de room erop en zomerfruit, poedersuiker eroverheen, superlekker!

jammer genoeg doet mijn camera het momenteel niet, maar anders had er nu een mooie foto van de taart gestaan. Les Ormesgangers hebben hem wel vaker gegeten en meest vinden ze het erg lekker. Hier het recept dus!

Hier is de foto, zoals ik ze op de camping maak. Met zijn vijfjes of zessen tegelijk.

This entry was posted in Chocolade, Chocolade, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *