recept 2 Koude courgettesoep met rode zalm

Dit kan je al lekker makkelijk voorbereiden. Er is niet veel voor nodig:
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
bosje platte peterselie
1 sjalotje, gesnipperd
1 courgette in blokjes
500 ml water
groentebouillonblokjes
3 eetlepels slagroom
peper en zout

  1. fruit de knoflook en het sjalotje,
  2. zet het vuur laag en voeg de blokjes courgette toe, goed roeren!
  3. voeg de peterselie, grof gehakt, toe (stond niet in het recept, maar ik wil hem lekker groen, deze soep)
    Overigens stonden er ook geen sjalotten in, maar er moet wel wat pit in zo’n soepje, zeker als we hem koud gaan serveren. Nu is dan het moment voor peper en zout
  4. voeg kokend water en bouillonblokje toe, laat even koken
  5. pureer met de staafmixer alles glad en laat afkoelen

    opdienen

  6. zet glaasjes klaar, doe daar dezalm uit het blikje in
  7. schenk de soep erop
  8. garneer met drupje room en beetje peper.

Ik ben benieuwd. De foto’s en reakties volgen.

This entry was posted in Amuse, Recept, Voorgerecht vis and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *