Amusesoepje van bietjes

Een diner is geen diner zonder een lekkere amuse. Ik kies voor winters en voor kleur!

Ik serveer ze in kleine glaasjes.

Dit heb je nodig:
gekookte bietjes
2 sjalotten
3 groentebouillonblokjes
citroensap
eetlepel mierikswortel
creme fraiche of dikke yoghurt

  1. verhit wat olie, fruit de sjalotten aan met wat knoflook
  2. voeg bietjes toe
  3. verwarm, voeg dan water met bouillonblokjes toe
  4. sap van een halve citroen en een eetlepel mierikswortel erbij, aan de kook brengen
  5. pureer de soep, voeg naar smaak peper en zout toe
  6. serveer niet te heet met een beetje cremefraiche of dikke yoghurt

foto volgt!

This entry was posted in Recept, Tapas of Wappaz, vegetarisch, Voorgerecht vegetarisch and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *