Aardappelpuree met knoflook en knolselderij

Een frans bijgerecht, , lekker voor een koude herfstdag!
Dit recept is voor 12, je kunt natuurlijk makkelijk minder maken.

Dit heb je nodig
3 kilo aardappels, gewassen, liefst een kruimig soort
5 tenen knoflook
1 knolselderij
geraspte kaas
boter
peper en zout

  1. Ik was de aardappels en boen ze een beetje, want ik houd niet van schillen en met de peertjes moest ik wel. Hier laat ik de schil. Is ook erg gezond, als je ze maar wast. Snijd ze in vieren, dan zijn ze sneller gaar.
  2. doe de aardappels in een grote pan, met water. Voeg zout toe, de knoflook en zet op.
  3. wanneer het water kookt voeg je de in blokjes gesneden selderij toe
  4. kook voor ongeveer 20 minuten
  5. giet af, laat even nastomen
  6. stamp de aardappels fijn en roer er wat boter peper zout en kaas doorheen (evt wat creme fraiche)
  7. opdienen met een smeltende klont boter
This entry was posted in groenten, Hoofdgerecht vegetarisch, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *