Huge big chocolate chip cookies

Het volgende recept is altijd handig als je onverwacht bezoek krijgt. Ik heb de ingrediƫnten altijd in huis, het zijn echt van die basisdingen. Het recept komt uit een special van de tip. Ik maak de koekjes altijd groter dan in het recept, dat eigenlijk voor 12 koekjes is.

Here we go:
165 gram zelfrijzend bakmeel
125 gr boter op kamertemperatuur
100 gr kristalsuiker
75 gr lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl zout
1 zakje vanille suiker
1 ei
125 gr pure chocolade ( gewoon een reep, ik gebruik altijd die van de ah)

Heb je alles? Dan gaan we beginnen.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Breek de chocolade en stukken, maak ze nog kleiner in de keukenmachine. Doe ze daarna in een aparte kom.
  3. Doe de boter, met de suiker in de keukenmachine met hetzelfde mes dat we gebruikt hebben voor de chocolade en draai het mengsel licht en schuimig
  4. voeg zout, vanillesuiker en het ei toe. Draai tot alles goed is opgenomen.
  5. voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Draai weer tot alles goed is opgenomen.
  6. Schep de chocoladestukjes erdoorheen.
  7. Vet een bakplaat licht in, leg er bakpapier op.
  8. Maak bergjes deeg, tussen de 9 en 12 stuks. Houd afstand tussen de koekjes, ze worden een stuk groter, dus ze hebben ruimte nodig.
  9. Plaats in het midden van de oven. Kleinere koekjes zijn na een minuut of 10 klaar, de grotere duren iets langer.
  10. Haal ze uit de oven, laat 5 minuten afkoelen op de plaat. Leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
  11. Lekker op een koude herfstavond als het lang donker is. Met warme chocola? mmmmmm
This entry was posted in Chocolade, koek, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *