lemoncurd tartlets met merengue

Voor het deeg:

175 gr bloem
snuf zout
75 gr boter
50 gr poedersuiker
1 ei

Voor de vulling en merengue:
pot lemon curd (je kan het ook zelf maken, maar ik heb hele lekkere van Bernadette uit Dublin gekregen, dus gebruik ik die)
2 eiwitten
50 gr poedersuiker
evt vanillearoma of vanillepasta
evt frambozen of blauwe bessen

Werkwijze:

  1. doe alle ingrediënten voor het deeg in de magimix en draai tot kruim
  2. kneed met de hand nog even door (bebloem het werkblad)
  3. rol in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast
  4. verwarm de oven voor op 190 graden
  5. rol de bol deeg uit tot een dunne plak
  6. ik maak kleine taartjes en gebruik daarvoor muffinplaten
    vet de plaat in en steek rondjes uit het deeg die groter zijn dan de gaten in de muffinplaat
  7. ik wil ze blind bakken, dus moet er een vulling in
    handig: gebruik papieren muffinvormpjes om de vulling in te doen
    plaats de papieren vormpjes in het deeg en gebruik een steunvulling
  8. bak in de oven tot goudbruin
  9. Laat afkoelen voor je ze gaat vullen ( je kunt evt halverwege de vulling verwijderen)

Voor de vulling

  1. verwarm de oven op 180 graden
  2. plaats de lemoncurd in de  bakjes
    heb je frambozen? doe er dan in elk bakje een paar
  3. klop de eiwitten schuimig met de poedersuiker
    gebruik je vanillessence? dan kan je die nu erdoorheen spatelen
  4. doe de stijfgeslagen eiwitten in een spuitzak en spuit er mooie toefjes op
  5. zet ze 10 tot 15 minuten in de oven

serveer warm. Ik serveer ze met een frambozensaus

This entry was posted in Dessert, fruit, romig, Taart en gebak and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *