kokos chocolade caramel carrees

Seriously fatning, but ultimatly delicious!
Koek, caramel en chocolade.

Wat heb je nodig:
koek:
90 boter (gesmolten)
160 gr basterdsuiker
50 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gerapte kokos

caramel:
1 blikje gecondenseerde melk
2 eetlepels maple siroop (of honing)
50 gr boter

glazuur:
200 gr pure chocolade

Zo maak je het:

  1. zet de oven aan, 160 graden
  2. mix de ingredienten voor de koek
  3. vet bakblik (vierkant, 20 x 20 cm) in en leg er bakpapier in
  4. bak 15 a 20 minuten
  5. verwarm de ingredienten voor de caramel au bain marie, tot het bruinig kleurt
  6. verdeel de caramel over de warme koek (op dit moment kan je ook noten toevoegen; pecannoten, hazelnoten, walnoten, net wat je lekker vindt
  7. bak nog 10 a 15 minuten
  8. haal uit de oven en laat afkoelen
  9. smelt de chocolade au bain marie en verdeel de warme chocolade over de afgekoelde caramel
  10. Laat uitharden door afkoelen ( in de koelkast kan, maar mooier voor de chocolade is het als je dat niet doet)
  11. Snijd in stukjes en serveer!

Ik heb het mijn leerlingen van klas vier voorgeschoteld, ik geloof dat ze het wel lekker vonden. Ik vind het zelf echt erg lekker!
Succes

This entry was posted in Dessert, koek, Recept, Taart en gebak and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *