Kerstkoken Cranberrysaus

Verder met de voorbereidingen. Ik doe de stoofperen nogmaals. Wil je weten hoe? Kijk maar op een van de vorige blogs. Voor bij de varkenshaas maak ik een cranberry saus. Dit heb je nodig:

rode ui
boter
gember
schil en sap van 1 sinaasappel
glas rode wijn
bouillonblokje vlees
bruine suiker naar smaak
peper en zout
250 gr cranberries

  1. Smelt de boter, de gesnipperde ui zacht aanfruiten
  2. voeg gember, schil van de sinaasappel en de suiker toe
  3. roer lekker rond en voeg de sap en de wijn toe, ook het bouillonblokje
  4. cranberries erbij en koken tot ze ploffen
  5. peper en zout toevoegen naar smaak
  6. zet koel weg

voor het serveren opwarmen en indien nodig binden met wat allesbinder.

This entry was posted in Bijgerecht, Recept, saus and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *