Kastanje cappucino

Soepje van kastanjes, kastanjechampignons met melkschuim

Dit heb je nodig:
250 gr kastanjes (blik of vacuum, gekookt)
200 gr kastanjechampignons
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
takjes tijm
groentebouillonblokje
champignonbouillonblokje
klontje boter
eetlepel bloem
water
melk
peper en zout

Zo ga je te werk:

  1. snipper de sjalot en de knoflook
  2. fruit ze in de boter op laag vuur
  3. voeg de kastanjes toe en roer goed
  4. voeg de bloem toe, houd water bij de hand, en roer tot de bloem bruin wordt
  5. voeg dan water toe, met de bouillonblokjes, voeg de champignons toe en de tijm
  6. laat alles zachtjes koken
  7. haal de takjes tijm uit de soep en pureer de soep met de staafmixer
  8. laat daarna nog zachtjes warmen op het vuur, voeg evt zout en peper toe
  9. klop de melk tot schuim
  10. vul glaasjes met de soep, doe de schuim erop en do dan nog wat peper erop

Serveer lekker warm

foto volgt

This entry was posted in soep, vegetarisch, Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *