fritata met doperwten

Ik had eieren over en kaas. Dan kan je altijd fritata maken. Dit gerecht doet het altijd goed en ook kinderen mogen het graag eten. Hier een recept, maar je kunt het makkelijk aanpassen door je eigen ingredienten toe te voegen.

6 eieren
150 gr geraspte kaas
150 ml room of creme fraiche
peper en zout
tomaatjes
150 gr doperwtjes

Zo maak je het:

  1. Vet een ovenschaal (rond of vierkant, wat je wil, dit vult een ronde schaal van 24 cm) in.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. klop de eieren met de room of creme fraiche tot een geheel
  3. roer de kaas erdoor
  4. roer zout en peper erdoor
  5. roer de doperwtjes erdoor
  6. doe alles in de schaal. verdeel de tomaatjes over de fritata
  7. zet in de oven tot de fritata bruin kleurt en aan de binnenkant droog is

Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in stukjes of puntjes
ENjoy!

This entry was posted in Bijgerecht, Recept, Tapas of Wappaz, vegetarisch, Voorgerecht vegetarisch and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *