Drielaagse chocoladetaart!

Deze taart is een combinatie van verschillende recepten. Samen een taart die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook heeeeeel lekker smaakt.

Dit heb je nodig:
1e laag
150 gr suiker
90 gram gesmolten boter
50 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram bloem
50 gram kokos

2e laag
4 eieren
200 gr basterd suiker
450 gr pure chocolade
150 gr boter
50 gram zelfrijzend bakmeel

3e laag
150 gr boter
200 gr pure chocolade
100 ml room

Decoratie:
200 gr pure chocolade

Zo ga je te werk:
1e laag ( verwarm de oven voor op 175 graden)
1. smelt de boter (in de magnetron)
2. vet een springvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier
3. mix de bloem, het bakmeel, de kokos en roer de boter erdoorheen
4. druk het mengsel in de springvorm en bak 10 a 15 minuten en haal uit de oven

Maak ondertussen de tweede laag
1. smelt de chocolade met de boter
2. mix de eieren met de suiker tot een luchtige creme ontstaat (je zal merken dat het flink in volume vermeerdert, het is het handigst als je dit in de keukenmachine doet)
3. voeg de chocolade toe aan het eimengsel en mix nog even door
4. schenk het geheel op de 1e laag, die net uit de oven is gekomen
5. bak ongeveer 25 a 30 minuten, de bovenkant moet gaar zijn, van binnen mag ie best vochtig blijven
6. haal uit de oven en laat afkoelen

De derde laag
1. smelt de chocolade met de boter en de room (au bain marie natuurlijk!)
2. roer het goed door en schenk het mengsel over de afgekoelde taart

Decoratie
1. smelt de chocolade (au bain marie)
2. bekleed een koekjesplaat met bakpapier
3. schenk de warme chocolade uit over het papier en zorg dat de laag erg dun wordt. Je kunt een spatel gebruiken om dat te doen.
4. laat opdrogen (duurt wel een poosje, reken op een paar uur of beter, een hele nacht) en snijd in scheve stukken,  steek deze schots en scheef in de bovenste laag

Dit is de taart van de header!

This entry was posted in Chocolade, Chocolade, Dessert, Recept, Taart en gebak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *