Dineren met de Italiaanse les!

Morgen komen de cursisten en docente van onze Italiaanse les eten. Tijd voor een Italiaans diner dus. De tafels staan al klaar en terwijl ik dit typ, staat er al een pan op voor het dessert. Panna cotta. Mmm…. Lang geleden gemaakt, lang geleden gegeten, maar supermakkelijk, dus hier gaan we:

600 ml room
6 eetlepels kristalsuiker
vanillestokje (in de lengte doorgesneden)
4 blaadjes gelatine

Voor de zomervruchtensaus:

Doosje bevroren zomerfruit (ah)
100 gr kristalsuiker
75 ml water
verse aardbeien en frambozen naar smaak

Werkwijze:

  1. doe de room in een pannetje en zet op laag vuur. Voeg suiker en vanille toe. Breng zachtjes aan de kook, maar laat het niet te veel bubbelen.
  2. week ondertussen de gelatine in een ruime kom met koud water.
  3. haal het stokje vanille eruit en schraap de vanille uit het stokje, gooi de stokjes weg, de inhoud kan weer in het pannetje. Laat zachtjes nog even door koken.
  4. zet vormpjes klaar. ik gebruik siliconenvormpjes die ik even nat heb gemaakt, dan komen de panna cotta’s er weer makkelijk uit. Je kunt ook glaasjes gebruiken.
  5. haal de room van het vuur. roer de uitgeknepen blaadjes gelatine een voor een uit en roer ze door de warme room.
  6. schenk in de vormpjes, dek af en zet koel weg
  7. Doe ondertussen het water en het fruit met de suiker in een pannetje en zet op laag vuur
  8. kook tot het fruit zacht is, pureer en haal door een zeef. Doe in een flesje met spuitmondje en zet (koel) weg

Opdienen:
Ik maak nog meer kleine onderdelen, maar het kan ook makkelijk alleen als dessert. Zo maak je het leuk op. Stort de panna cotta op een bord(je), laat de saus over de bovenkant lopen en garneer met het verse fruit. Ben je een zoetekauw, zoet het verse fruit dan nog met wat poedersuiker. Garneren kan nog met wat munt.

Succes! Foto volgt

This entry was posted in Dessert, fruit, Recept, romig. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *