coquilles op bietensaus

In de Delicious gelezen. Een recept met coquilles doet het altijd goed, maar dit met die bietjes, dat leek me weer eens wat anders. Helaas stond er ook iets over roergebakken witlof en dat lijkt me nou weer helemaal niks. Nou daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Het zoetzure van de bietjes doet het heel fris bij de coquilles. Uitproberen dus. Het is niet moeilijk en very impressive!

750 ml bietensap (bij de natuurwinkel of gewoon bij de ah)
28 coquilles
100 gr zeekraal
visbouillon tablet
200 gr kleine romatomaatjes
pakje ontbijtspek of beter nog, parmaham
peper en zout
citroenpeper

  1. Een dag van tevoren kan je beginnen met de saus. De bietensap zet je op in een steelpannetje met een visbouillontablet en je laat het inkoken tot je ongeveer 150 ml over hebt. Laat het afkoelen en zet weg tot gebruik
  2. zet de oven op 100 graden
    leg de tomaatjes in een ovenschaal met wat peper en zout
    leg de ham of spek op een ovenplaat met bakpapier
    zet alles in de oven tot de ham hard is en de tomaatjes naar smaak gedroogd
  3. Stoom de zeekraal een minuut of 2. Doe geen zout in het water. Zeekraal is al erg zout van zichzelf
  4. Verhit een pan met een weinig olijfolie
    schroei de coquiles dicht en draai ze om, doe er wat citroenpeper op
  5. zorg dat je alle ingredienten warm hebt, de coquilles zijn zo klaar
  6. maak een spiegel op de borden van de saus, leg de andere ingredienten er mooi bij en serveer.

Gegarandeerd smullen!

This entry was posted in Recept, Voorgerecht vis and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *