Champignonsoep

Lekker na een stevige mountainbikerit in de Ardennen, een goede wandeling. Een lunch met goed brood erbij; mijn champignonsoep. Niet moeilijk, wel lekker!

Ingrediƫnten:
3 rode uien
2 sjalotten
5 tenen knoflook
bakje kastanjechampignons ( 250 gr)
bakje champignons ( 250 gr0
bloem
witte wijn
verse thijm
paddenstoelen bouillonblokjes
peper en zout
50 gr boter en scheut olie
2 liter water
600 ml room

Werkwijze:

  1. snipper de ui, sjalot en knoflook
  2. verhit de boter en de olie in een pan met dikke bodem
  3. fruit de ui, sjalot, knoflook aan op middelhoog vuur
  4. roer goed
  5. voeg champignons toe tot ze kleuren, voeg peper en zout toe
  6. voeg een volle eetlepel bloem toe, gezeefd en roer heel goed, tot het kleurt
  7. voeg witte wijn toe
  8. laat indikken, voeg het (gekookte water) met de tijm en bouillonblokjes toe
    laat de takjes heel, de blaadjes vallen er vanzelf af. Om te voorkomen dat je alle steeltjes eruit moet vissen, kun je ook de takjes bij elkaar binden met kooktouw
  9. als het water warm is en lekker bubbelt, kun je de room toevoegen
  10. vis de takjes van de tijm eruit,
  11. pureer met de staafmixer en voeg naar smaak peper en zout (evt ook wat nootmuskaat) toe

Eet smakelijk!

This entry was posted in Amuse, Recept, soep, vegetarisch, Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *