Bolognesesaus voor bij de pasta

Op het weekendje van Carolien gemaakt en op verzoek geplaatst, de bolognese saus. Vol met verse groenten!

Ingrediƫnten:

2 uien
4 tenen knoflook
150 g spekjes
2 winterwortels (of meerdere gewone wortels)
3 stengels bleekselderij
2 blikken tomatenblokjes
350 gram worstenvlees of gekruid gehakt, liefst gemengd varken/rund
bakje champignons
rode paprika
gedroogde kruiden, peterselie, oregano, basilicum en tijm of provinciaalse kruiden
peper en zout
runderbouillonblokjes
glas witte wijn|
250 ml melk
olijfolie

Werkwijze:

  1. snijd de uien en de knoflook fijn en fruit deze aan in de olijfolie
  2. snijd alle groenten in blokjes, die niet te groot zijn
  3. bak het spek mee met de uitjes, zorg dat die niet te bruin worden
  4. bak het vlees rul, evt met wat peper en zout
  5. als het vlees bruin kleurt, kunnen de wortelen, selderij en de paprika’s erbij
  6. later ook de champignons, die in stukjes of plakjes gesneden moeten zijn
  7. blus af met wijn, laat inkoken tot het vocht bijna verdampt is
  8. doe nu de melk erin met de bouillonblokjes en de kruiden, naar smaak
  9. laat zachtjes pruttelen tot de melk tot de helft inkookt
  10. voeg de tomatenblokjes toe en roer goed
  11. zet op zacht vuur en laat lekker pruttelen om alle smaken goed te mixen liefst iets van 2,5 uur (het lekkerst is het dan om het pas de volgende dag te eten, wel van het vuur halen dan!)
  12. voeg evt peper en zout toe

Lekker bij spaghetti of fussili! Eet smakelijk

This entry was posted in Hoofdgerecht vlees, Recept, saus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *