avacado/wasabimousse met (gerookte) zalm

Dit heb je nodig:

4 avacado’s
wasabipasta
200 ml room
citroen
400 gr gerookte zalm
2 sjalotjes
2 blaadjes gelatine
peper en zout

Decoratie: bieslook of dille, rucola en voorgesneden blokjes gerookte zalm, wasabimayonaise en dungesneden toast

Zo ga je te werk:

  1. klop de room met een snuf zout stijf
  2. schil de avacado’s en pureer ze met de sjalotjes. Als je het citroensap van de citroen er meteen bij doet, dan pureert het makkelijker
  3. Zet een grote kom met koud water klaar, doe daar de gelatine in om te weken
  4. spatel nu voorzichtig de room door de gepureerde avacado’s, tot het een geheel wordt
  5. maak een klein beetje water of room warm en los daar de gelatine in op
  6. voeg de gelatine toe aan de mousse, roer het er goed door
  7. snijd de gerookte zalm heel fijn en spatel ze door de mousse
  8. verdeel de mousse over glaasjes (10 als voorgerecht, 25 als amuse) en zet koel weg
    serveren:
  9. rooster heel dun gesneden toast waar je wat olie en zout op gedaan hebt. Zet het glaasje met wat wasabimayonaise vast op een bord. Decoreer de mousse met groene kruiden en de blokjes zalm. Lekker met de wasabi mayonaise erbij. Smakelijk!

foto volgt!

This entry was posted in Amuse, Recept, Tapas of Wappaz, vegetarisch, vis, Voorgerecht, Voorgerecht vis and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *