groenten,  Hoofdgerecht vis,  Recept,  saus,  vis

Recept Zalm met limoendillesaus, peultjes en gebakken aardappeltjes

Het is lang geleden eigenlijk veel te lang geleden dat ik weer eens een recept heb opgeschreven. Daarom gaan we direct goed van start met de lekkerste aardappeltjes die je kunt maken. Ik ben eigenlijk vreselijk, want ik kies geen soorten, weet niets van aardappels, alleen hoe ik ze het liefste klaar maak. En dat is simpel, maar zeer doeltreffend! Je kunt de zalm en peultjes erbij eten, maar natuurlijk ook zeker iets anders.

1`. Gebakken aardappeltjes

Vul een pan met water en doe daar de geboende en in partjes gesneden aardappels in. Voor een hoofdgerecht reken je ongeveer 200 gram aardappels per persoon. Ik schil de aardappels eigenlijk zelden. (heb ik zo’n hekel aan).
Zet de aardappels met een snuf zout op hoog vuur. Als je grote partjes hebt gemaakt, dan kook je de aardappels ongeveer 20 minuten. Ik heb kleinere stukjes, dus ik kook ze ook minder lang. Kwestie van prikken en kijken of de boel al gaar is..

Giet de aardappels af en laat even droog stomen. Zet een koekenpan op met daarin een flinke scheut olijfolie en een stevige klont boter, verwarm. Doe de aardappeltjes erin met flink grof zeezout en schud ze af en toe. Zet het vuur niet te hoog en laat ze een heerlijke korst krijgen. Schep af en toe om.

Zalm, peultjes en saus

De zalm doe ik simpel vandaag. Ik vet hem in met wat olijfolie, doe hem in een verhitte grillpan, doe bovenop wat citroenpeper en dek het geheel af met aluminiumfolie. De peultjes gaan 3 minuten in een pannetje dat op staat met kokend water en wat zeezout.
De saus is snel en makkelijk:
Roer fijngesneden dille, wat limoensap, peper, zout en honing door creme fraiche en klaar!

 

Eet smakelijk en de foto volgt!

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *