Chocolademuffins met gezouten karamel
Het Engelse Masterchef programma is leuk, maar ik vind de Australische versie Fantastisch! Wat een leuke sfeer onder de mensen, wat een plezier hebben de mensen in het koken, wat een plezier straat er uit van Matt, Gary en George.
Ook de nieuwe aanpak met meer Masterclasses vind ik erg leuk en als ik iets gemist heb, kan ik op zondag alles van de hele week nog eens bekijken in de herhaling.
Dit recept is van Matt Preston en ik ga het vanavond ook proberen. Eigenlijk omdat mijn nichtje Kyra zo van caramel houdt en dit een makkelijk recept zou moeten zijn. Uitproberen dan maar!
Dit heb je nodig:
Mixer, schaal, weegschaal, muffinvorm (grote met 6 muffins of kleinere met 12)
Ingrediënten:
- Verwarm de oven voor op 180C en zet papieren vormpjes in de muffintray
- Mix de boter en de suiker tot een dikke, bleke crème.
- Voeg een voor een de eieren toe.
- Mix in een andere kom bloem, bakpoeder, bicarbonaat soda, zout en cacao.
- Voeg langzaam droog mengsel aan het boter, suiker en eimengsel, mengen tot het een geheel is.
- Voeg langzaam en geleidelijk de room en het water toe aan de crème.
- Vul elk geval muffin tot twee derde vol, strijk het glad.
- Duw voorzichtig 2 karamels (in grote muffinvorm, 1 in tweeën geknipt in kleinere vormpjes) in elke muffin, duw niet te ver naar de bodem. Bestrooi met zeezout. Verdeel het resterende mengsel erover gevallen, zorgen ervoor dat de karamels volledig bedekt zijn.
- .Bak de muffins in de oven gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn, en de karamel zacht en stroperig is wanneer het wordt getest met een spies. Haal uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Tips
Zout onder de karamels of het zout er een beetje in duwen werkt beter dan erop leggen.
Voor kinderen zou ik het zonder zout doen.
Ook zonder karamel een heerlijke en echt groot gerezen muffin!