Brood en smeerseltjes,  Hoofdgerecht vegetarisch,  Recept

recept Pinksterlunch auberginepuree met ricotta

Vorige week voor het eerst gemaakt voor het feestje bij Hans. Makkelijk, lekker en snel klaar.
Dit heb je nodig:

2 aubergines
1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
knoflook
oregano
peper en zout
citroensap
balsamico azijn

ricotta
in de oven gedroogde ham of ontbijtspek

  1. snijd de aubergines in vieren, overlangs snijden
  2. snijd de ui in grove stukken
  3. oven voorverwarmen op 200 graden
  4. aubergines inwrijven met knoflook, peper en zout en oregano erop
  5. doe alles in een ovenschaal en haal weer uit de oven als het zacht is
  6. pureer alles, voeg citroensap en balsamico naar smaak toe. evt. nog peper en zout
  7. spuit in glaasjes en zet koud weg
    serveren:
  8. spuit toefjes ricotta op de glaasjes
  9. garneer met de gedroogde ham/ spek

smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *