deel 2 Tapas en Taart, chocoladefudge taart
Dit is een recept dat ik ooit ergens in een klein boekje vond en dat ik zelf wat verfijnd heb. Het is een machtige taart, maar als je het gebak luchtig genoeg laat, dan is het echt goed te doen. De Fudge kan niet minder machtig, maar he, dat is ook wat het extra lekker maakt!
Here we go, de chocoladefudge taart van Ingeborg Kemperman:
250 gr pure chocolade
150 gr boter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
180 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
80 ml water
Voor de fudge:
400 gr pure chocolade
350 gr boter
2 eetlepels slagroom
We gaan aan de slag, maken eerst de taart en als deze aan het afkoelen is, dan kan je de fudge maken. De fudge kan er pas op als de hele taart is afgekoeld, want anders hard de fudge anders uit. Goed, de taart:
- verwarm de oven voor op 160 graden
- smelt de chocolade au bain marie met de boter en de basterdsuiker
- wanneer gesmolten, roer goed door en haal van het vuur
- klop de eieren er een voor een door
- voeg het (gezeefde) bakmeel toe en mix erdoor
- roer het water erdoor tot het is opgenomen
- vet een springvorm in en bekleed met bakpapier
- zet in het midden van de oven, meestal zo’n 50 min tot een uur
- als je er een prikker droog uit kunt halen, is ie klaar. Zet op een rooster om af te koelen, eerst in de vorm, na een kwartiertje uit de vorm
- smelt de chocolade met de boter au bain marie
- roer af en toe
- voeg op het laatst de slagroom toe en roer goed door
- laat afkoelen en spatel het grof over de afgekoelde taart
Eet smakelijk. Ik heb deze vandaag uitgedeeld op school, mijn vierde klas vond hem erg lekker.